Zapečene mahune sa bijelim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
1 kašika
Jabučni ocat:
3/2 kasika
Luk:
1 kašičica
Bijeli luk:
1 češanj
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Mahune:
3/2 solja
Prezla:
1 kašika
Parmezan:
1 kašika
Maslo:
1 kašika
Instrukcije
U manjoj zdjeli pomiješajte ulje sa octom, lukom, bijelim lukom, sol i biberom. Dodajte mahune i dobro promiješajte.
Prespite smjesu u podmazanu posudu za pečenje.
Pomiješajte prezlu sa parmezanom i maslom. Pospite preko mahuna i stavite u pećnicu.
Pecite 15 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.