Zapečene mrkve s krompirom
Sastojci
Instrukcije
U većem loncu rastopite maslo pa dodajte brašno, sol, biber i pirjajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Postepeno dodajite mlijeko, dovedite do ključanja i pirjajte 2 minute uz konstantno miješanje.
Smanjite temperaturu, umiješajte 1/2 šolje sira i ostavite da smjesa prija dok se sir ne rastopi.
Dodajte krompir, mrkvu i luk u napravljenu smjesu, pa sve prespite u podmazanu posudu za pečenje.
Poklopite i pecite 60 minuta na temperaturi od 170 °C. Skinite poklopac, pospite sa preostalim sirom i pecite još 15 minuta.
Izvadite i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.