Zapečene pljeskavice za doručak
Služi: 1 osobuKuhanje: 75 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Pljeskavice:
8 komada
Cheddar sir:
3 šolje
Velveeta sir:
1 šolja
Junetina:
1 šolja
Crveni luk:
1 glavica
Jaja:
7 komada
Mlijeko:
1 šolja
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Senf:
1/2 kašičice
Instrukcije
Poredajte pljeskavice u podmazanu posudu za pečenje. Pospite sirom, kuhanom junetinom i lukom.
U zdjeli dobro umutite jaja, mlijeko, sol, senf i biber.
Prelijte pljeskavice s dobivenom smjesom, poklopite, stavite u pećnicu i pecite 60 minuta na temperaturi od 170 °C.
Skinite poklopac i pecite još 15 minuta.
Izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.