Zapečene tikvice s paradajzom

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Zapečene tikvice s paradajzom

Sastojci

Chilli u prahu:
3/2 kasicica
Peršun:
1 kašika
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice
Crveni luk u prahu:
1/2 kašičice
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Tikvice:
3 šolje
Paradajz:
450 grama
Prezla:
1/4 šolje
Biljno ulje:
1 kašika

Instrukcije

  1. U posudi pomiješajte chilli u prahu sa crvenim i bijelim lukom u prahu.

  2. Stavite 1/2 tikvica u podmazanu posudu za pečenje. Na tikvice poredajte 1/2 nareznog paradajza i pospite sa 1/2 pomiješanih začina( chilli, bijeli i crveni luk u prahu).

  3. Ponovite isto sa preostalim sastojcima.

  4. U manjoj zdjeli pomiješajte biljno ulje sa prezlom i prešunom. Pospite preko povrća i stavite posudu u pećnicu.

  5. Pecite 40 minuta na temperaturi od 170 °C ili dok povrće ne omekša.

  6. Izvadite i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.