Zapečene tikvice s paradajzom
Sastojci
Instrukcije
U posudi pomiješajte chilli u prahu sa crvenim i bijelim lukom u prahu.
Stavite 1/2 tikvica u podmazanu posudu za pečenje. Na tikvice poredajte 1/2 nareznog paradajza i pospite sa 1/2 pomiješanih začina( chilli, bijeli i crveni luk u prahu).
Ponovite isto sa preostalim sastojcima.
U manjoj zdjeli pomiješajte biljno ulje sa prezlom i prešunom. Pospite preko povrća i stavite posudu u pećnicu.
Pecite 40 minuta na temperaturi od 170 °C ili dok povrće ne omekša.
Izvadite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.