Zapečene tikvice sa sirom i keksom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Tikvice:
1 kilogram
Velveeta sir:
1 šolja
Maslo:
2 kašike
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Keks:
2 šolje
Instrukcije
Stavite tikvice u lonac, prelijte s vodom i kuhajte dok ne omekšaju a zatim ocijedite.
Dodajte sir, maslo, sol, biber i miješajte dok se sir ne rastopi.
Prespite smjesu u podmazanu posudu za pečenje. Pospite sa keksom i stavite u pećnicu.
Pecite 15 minuta na temperaturi od 200 °C.
Izvadite i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.