Zapečeni grah
Služi: 1 osobuKuhanje: 90 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Konzervisani grah:
2 konzerve
Voda:
1 šolja
Kukuruzni škrob:
1 kašičica
Kečap:
1/2 šolje
Šećer:
1/4 kašike
Ocat:
1 kašika
Luk:
2 komada
Govedina:
2 komada
Senf:
1/2 kašike
Sol:
1/2 kašike
Biber:
1/2 kašičice
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 170 °C.
Stavite grah u posudu za pečenje.
U manjoj posudi pomiješajte kukurzni škrob s vodom i kada se otopi dodajte u posudu s grahom.
Umiješajte kečap, ocat, šećer, mljeveni luk, meso, sol, biber i bijeli luk u prahu.
Poklopite i stavite u pećnicu.
Pecite 90 minuta uz povremeno miješanje, svakih 30 minuta.
Izvadite iz pećnice, ostavite 5 minuta da se ohladi a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.