Zapečeni i začinjeni krompir
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Krompir:
6 komada
Bijeli luk:
2 češnja
Maslo:
100 grama
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Celer:
1/2 kašičice
Kopar:
2 kašičice
Instrukcije
Kuhajte krompir ali pazite da ne omkeša skroz. Zatim ocijedite i narežite na kriške.
Rastopite maslo u tavi, dodajte bijeli luk i dinstajte, oko 1 minute.
Dodajte krompir i ostale začine pa pecite dok krompir ne dobije smeđu boju.
Skinite s vatre i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.