Zapečeni krompir s piletinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Kuhana pileća prsa:
400 grama
Konzervisana pileća supa:
300 mililitara
Krompir:
550 grama
Konzervisani kukuruz:
200 grama
Mlijeko:
3 kašike
Maslo:
10 grama
Brokule:
1 komad
Mrkve:
Po želji
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 200 °C.
U većoj zdjeli pomiješajte piletinu, supu, mlijeko i kukuruz.
Prespite u posudu za pečenje pa poredajte krompir po vrhu.
Premažite s rastopljenim maslom, stavite u pećnicu i pecite 30 minuta ili dok krompir ne dobije smeđu boju.
Izvadite i poslužite uz svježe brokule ili mrkvu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.