Zapečeni krompir sa crvenim lukom i ružmarinom
Sastojci
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni.
U tavi rastopite maslo pa dodajte luk, ružmarin, sol i biber. Pecite na srednjoj temperaturi dok luk ne dobije smeđu boju, oko 15 minuta.
Stavite pola narezanih kriški krompira u podmazanu posudu za pečenje i prelijte sa 1/2 smjese od luka. Ponovite isto sa preostalim krompirom i smjesom od luka.
Prelijte s mlijekom, poklopite sa folijom i stavite u pećnicu.
Pecite 60 minuta ili dok krompir ne bude pečen.
Izvadite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.