Zapečeni krompir sa gljivama i cheddar sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 55 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Krompir:
4 komada
Cheddar sir:
1 šolja
Konzervisana krem supa od gljiva:
300 mililitara
Paprika:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Instrukcije
Stavite krompir u podmazanu posudu za pečenje a zatim pospite sa sirom.
Pomiješajte u zdjeli supu sa paprikom i biberom pa prelijte preko krompira i sira.
Poklopite, stavite u pećnicu i pecite 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni, skinite poklopac i pecite još 10 minuta ili dok krompir ne omekša.
Izvadite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.