Zapečeni krompir sa lukom, paprikom i sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Krompir:
6 komada
Konzervisana krem supa od gljiva:
400 mililitara
Vrhnje:
1 šolja
Crveni luk:
1 glavica
Paprika:
1 komad
Cheddar sir:
1/2 šolje
Corin flakes:
2 šolje
Maslo:
1/4 šolje
Instrukcije
U većoj zdjeli pomiješajte krompir, supu, vrhnje, luk, papriku i sir. Prespite u podmazanu posudu za pečenje.
Pomiješajte corin flakes sa maslom i pospite preko smjese sa krompirom.
Stavite u pećnicu i pecite 40 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.