Zapečeni krompir sa sirom i pavlakom
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Krompir:
6 komada
Bijeli luk:
4 češnja
Crveni luk:
1 glavica
Pavlaka:
200 mililitara
Edamer:
200 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Krompir izrezati na tanje kriške, a luk sitno isjeckati.
Vatrostalnu posudu srednje veličine premazati uljem, pa u nju staviti jedan sloj krompira, dodati bijelog i crvenog luka, malo sira, pavlake i začine po želji.
Staviti i drugi sloj krompira, pa postupak ponavljati do isteka materijala.
Smjesu peći 45 minuta na 180 °C, izrezati i poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.