Zapečeni kupus sa krompirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Kupus:
1/2 kilograma
Voda:
1/2 šolje
Krompir:
2 komada
Maslo:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ocat:
1 kašika
Instrukcije
U šerpu staviti vodu i kupus.
Kuhati dok kupus ne omekša, uz povremeno miješanje, a zatim ocijediti.
U tavi istopiti maslo, pa sa kupusom umiješati naribani krompir, sol, biber i ocat.
Pržiti na blagoj temperaturi 20-ak minuta uz konstantno miješanje, pa poslužiti toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.