Zapečeni losos s limunom i šparogom
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte pećnicu na 220 °C. Obložite dvije tepsije za pečenje sa folijom.
Dodajte filete u svaku i po njima poredajte limunove kriške i grančice timijana.
Pospite s jednom kašikom ulja i začinite. Presavijte krajeve folije.
Pecite 15 minuta.
U međuvremenu, umutite senf, ocat, estragon, šećer i preostalo ulje u zdjeli.
Začinite i ostavite preljev na stranu.
Kuhajte šparoge u tavi na laganoj vatri 2 minute ili dok ne postanu mekane. Iscijedite i držite šparoge tople.
Rasporedite filete i šparoge u posude za posluživanje i prespite sa napravljenim preljevom. Poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.