Zapečeni luk sa majonezom i sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Majoneza:
1 šolja
Crveni luk:
1 šolja
Parmezan:
1 kašika
Bijeli luk u prahu:
1/4 kašičice
Švicarski sir:
1 šolja
Peršun:
Po želji
Keks:
Po želji
Instrukcije
U zdjeli pomiješajte majonezu, crveni luk, bijeli luk u prahu, švicarski sir i parmezan.
Prespite mješavinu u podmazanu posudu za pečenje.
Pecite u pećnici 40 minuta na temperaturi od 160 °C.
Izvadite iz pećnice, pospite peršunom i poslužite uz keks.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.