Zapečeni paradajz sa mozzarellom
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Paradajz:
4 komada
Hljeb:
8 šolja
Mozzarela:
3 šolje
Govedina:
4 šolje
Celer:
1/2 šolje
Maslo:
1/2 šolje
Crveni luk:
1/2 glavice
Jaja:
2 komada
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice
Origano:
1/2 kašičice
Sol:
1/2 kašičice
Instrukcije
Poredajte 2/3 paradajza u podmazanu posudu za pečenje.
U većoj zdjeli pomiješajte hljeb sa 2 šolje sira, govedinom, maslom, celerom, crvenim lukom, jajima, bijelim lukom, origanom i soli. Prelijte preko paradajza.
Poredajte preostali paradajz po vrhu i pospite sa preostalim sirom.
Stavite u pećnicu i pecite 30 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.