Zapečeni pire krompir s jabukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Krompir:
4 komada
Maslo:
1 kašika
Sok od jabuke:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Jabuka:
1 komad
Klinčići:
6 komada
Instrukcije
Kuhajte krompir u kipućoj vodi dok ne omekša.
Izvadite krompir iz vode, ocijedite, ogulite i napravite pire.
Umiješajte maslo, sok od jabuke, sol, biber, jabuke i klinčiće u pire.
Prethodno zagrijte pećnicu na 175°C.
Stavite smjesu u posudu za pečenje a zatim u pećnicu i pecite 5 minuta.
Poslužite uz meso.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.