Zapečeni pire krompir s jabukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Zapečeni pire krompir s jabukom

Sastojci

Krompir:
4 komada
Maslo:
1 kašika
Sok od jabuke:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Jabuka:
1 komad
Klinčići:
6 komada

Instrukcije

  1. Kuhajte krompir u kipućoj vodi dok ne omekša.

  2. Izvadite krompir iz vode, ocijedite, ogulite i napravite pire.

  3. Umiješajte maslo, sok od jabuke, sol, biber, jabuke i klinčiće u pire.

  4. Prethodno zagrijte pećnicu na 175°C.

  5. Stavite smjesu u posudu za pečenje a zatim u pećnicu i pecite 5 minuta.

  6. Poslužite uz meso.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.