Zapečeni pohovani odrezak
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 6 minuta
Sastojci
Goveđi odrezak:
1 komad
Jaja:
Po želji
Mlijeko:
Po želji
Prezla:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Parmezan:
Po želji
Maslinovo ulje:
Po želji
Konzervisani umak za pizzu:
Po želji
Mozzarela:
Po želji
Parmezan:
Po želji
Instrukcije
Umiješajte narezani odrezak u jaje a zatim u mlijeko, prezlu i parmezan. Začinite sa soli i biberom.
Zagrijte ulje u tavi, dodajte meso i pecite dok ne dobije smeđu boju.
Stavite zapečeno meso u posudu za pečenje.
Prelijte s umakom za pizzu, pospite s mozzarellom i parmezanom pa stavite u pećnicu.
Pecite dok se sir ne rastopi.
Poslužite uz hljeb sa bijelim lukom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.