Zapečeni rezanci sa tunjevinom

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 5 minuta
Zapečeni rezanci sa tunjevinom

Sastojci

Crveni luk:
1 kašičica
Maslo:
1 kašika
Konzervisana krem supa od gljiva:
1 konzerva
Mlijeko:
1/4 šolje
Tunjevina:
200 grama
Kuhani rezanci:
2 šolje
Bademi:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte maslo u tavi, dodajte luk i dinstajte dok luk ne omekša.

  2. Umiješajte supu, mlijeko, tunjevinu i rezance.

  3. Prespite smjesu iz tave u podmazanu posudu za pečenje.

  4. Pecite u pećnici 25 minuta na temperaturi od 170 °C.

  5. Izvadite i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.