Zapečeni rezanci sa tunjevinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Crveni luk:
1 kašičica
Maslo:
1 kašika
Konzervisana krem supa od gljiva:
1 konzerva
Mlijeko:
1/4 šolje
Tunjevina:
200 grama
Kuhani rezanci:
2 šolje
Bademi:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte maslo u tavi, dodajte luk i dinstajte dok luk ne omekša.
Umiješajte supu, mlijeko, tunjevinu i rezance.
Prespite smjesu iz tave u podmazanu posudu za pečenje.
Pecite u pećnici 25 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.