Zapečeni sendviči
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Ovčji sir:
100 grama
Pureća šunka:
150 grama
Parmezan:
20 grama
Jaja:
2 komada
Pavlaka:
100 mililitara
Hljeb:
6 kriški
Mlijeko:
50 mililitara
Instrukcije
Umutite jaja a zatim dodajte sir, šunku, parmezan i pavlaku.
Miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
Začinite sa soli i biberom.
Svaku krišku utopite u mlijeko a zatim premažite s napravljenom smjesom.
Stavite u posudu za pečenje.
Zapecite u zagrijanoj pećnici.
Poslužite uz čaj.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.