Zapečeni sendviči

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 10 minuta
Zapečeni sendviči

Sastojci

Ovčji sir:
100 grama
Pureća šunka:
150 grama
Parmezan:
20 grama
Jaja:
2 komada
Pavlaka:
100 mililitara
Hljeb:
6 kriški
Mlijeko:
50 mililitara

Instrukcije

  1. Umutite jaja a zatim dodajte sir, šunku, parmezan i pavlaku.

  2. Miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu.

  3. Začinite sa soli i biberom.

  4. Svaku krišku utopite u mlijeko a zatim premažite s napravljenom smjesom.

  5. Stavite u posudu za pečenje.

  6. Zapecite u zagrijanoj pećnici.

  7. Poslužite uz čaj.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.