Zapečeni špinat sa tjesteninom
Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Špinat:
250 grama
Tjestenina:
200 grama
Jaja:
3 komada
Mlijeko:
3/2 solja
Cheddar sir:
1 šolja
Ricotta sir:
2 šolje
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Instrukcije
Stavite špinat u podmazanu posudu za pečenje a zatim i tjesteninu.
U zdjeli umutite jaja sa mlijekom i sirevima. Začinite sa soli i biberom pa prelijte preko tjestenine.
Stavite u pećnicu i pecite 35 minuta na temperaturi od 190 °C.
Izvadite i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.