Zapečeno povrće
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 8 minuta
Sastojci
Krompir:
2 komada
Pastrnjak:
3 komada
Repa:
3 komada
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
3 kašike
Timijan:
1 kašičica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Ostavite povrće u hladnu, posoljenu vodu da marinira 3 sata a zatim ocijedite i dobro osušite.
U većoj zdjeli pomiješajte povrće s maslinovim uljem, timijanom, soli i biberom.
Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi, dodajte mješano povrće i pirjajte 20 minuta ili dok ne omekša i ne dobije smeđu boju.
Skinite s toplote i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.