Zapečeno povrće sa kobasicama
Sastojci
Instrukcije
Krompir skuhajte u slanoj vodi.
U tavi, na zagrijanom ulju propržite crveni i bijeli luk.
Dodajte kobasice, chili i ruzmarin.
Kuhajte uz konstantno miješanje 3-4 minute dok kobasice ne dobiju smeđkastu boju.
Dodajte vino i kuhajte 2-3 minute dok ne ispari.
Umiješajte i povrće, pa kuhajte dok tekućina iz njega be ispari.
Dodajte začine, sve promiješajte, pa ostavite na stranu.
Skuhani krompir miksajte dok se ne pretvori u kremastu masu.
Umiješajte maslac, ricotta sir, mentu i začine.
Smjesu od graška i drugih sastojaka stavite u posudu za pečenje, a preko ove i smjesu od krompira.
Stavite u zagrijanu rernu da se zapeče, 5-10 minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.