Zapečeno povrće sa kobasicama

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Zapečeno povrće sa kobasicama

Sastojci

Krompir:
500 grama
Maslinovo ulje:
2 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Kobasice:
450 grama
Chilli:
1 prstohvat
Suho bijelo vino:
250 mililitara
Tikvice:
2 komada
Špinat:
3 šolje
Ricotta sir:
120 grama
Maslac:
40 grama
Menta:
2 kašičice
Ružmarin:
1 kašika
Grašak:
120 grama

Instrukcije

  1. Krompir skuhajte u slanoj vodi.

  2. U tavi, na zagrijanom ulju propržite crveni i bijeli luk.

  3. Dodajte kobasice, chili i ruzmarin.

  4. Kuhajte uz konstantno miješanje 3-4 minute dok kobasice ne dobiju smeđkastu boju.

  5. Dodajte vino i kuhajte 2-3 minute dok ne ispari.

  6. Umiješajte i povrće, pa kuhajte dok tekućina iz njega be ispari.

  7. Dodajte začine, sve promiješajte, pa ostavite na stranu.

  8. Skuhani krompir miksajte dok se ne pretvori u kremastu masu.

  9. Umiješajte maslac, ricotta sir, mentu i začine.

  10. Smjesu od graška i drugih sastojaka stavite u posudu za pečenje, a preko ove i smjesu od krompira.

  11. Stavite u zagrijanu rernu da se zapeče, 5-10 minuta.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.