Zdrava i jednostavna pita od artičoka

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 10 minuta
Zdrava i jednostavna pita od artičoka

Sastojci

Artičoka:
1 konzerva
Crveni luk:
1 glavica
Jufka:
1 pakovanje
Jaja:
4 komada
Parmezan:
50 grama
Mozzarella:
50 grama
Peršun:
1 šolja

Instrukcije

  1. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte ulje i luk čim se zagrije. Dinstajte 10 do 12 minuta dok luk ne postane zlatno smeđ i skoro hrskav.

  2. U drugoj posudi umutite jaja sa naribanim parmezanom i peršunom.

  3. Stavite isjeckane artičoke i luk na koru za pitu. Prelijte jaja preko povrća i pospite mozzarellom.

  4. Pecite 40 do 45 minuta dok se jaja ne stegnu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.