Zdrava jesenja salata

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Zdrava jesenja salata

Sastojci

Maslinovo ulje:
1 kašika
Jabučni ocat:
1 kašičica
Morska sol:
Po želji
Mljeveni biber:
Po želji
Zelena salata:
1 pakovanje
Lješnjaci:
1 šolja
Jabuka:
2 komada
Cheddar sir:
1 šolja

Instrukcije

  1. Umiješajte maslinovo ulje, jabučni ocat, morsku so i crni biber zajedno u velikoj zdjeli dok se preliv ne sjedini i postane glatka smjesa. Dodajte zelenu salatu u zdjelu i promiješajte da se salata dobro premaže prelivom.

  2. Na srednje jakoj vatri pržite lješnjake u tavi, miješajući ih, dok lagano ne porumene, 4 do 7 minuta. Prebacite lješnjake na radnu površinu i grubo ih nasjeckajte.

  3. Naredajte kriške jabuke, kockice Cheddar sira i lješnjake preko prelivene salate.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.