Zdrava kaša sa kikiriki puterom i javorovim sirupom
Služi: 1 osobuKuhanje: 5 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Voda:
3 šolje
Zobene pahuljice:
2 šolje
Kikiriki maslac:
1 kašika
Javorov sirup:
1 kašika
Smeđi šećer:
2 kašičice
Instrukcije
Stavite vodu da proključa u šerpi, umiješajte krupne zobene pahuljice u vodu, smanjite temperaturu na srednje-nisku. Poklopite i kuhajte dok zob ne omekša, 5 do 7 minuta, povremeno promiješajte. Sklonite sa vatre i ostavite da odstoji 1 minutu.
Umešajte kikiriki puter, javorov sirup i smeđi šećer u zobene pahuljice.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.