Zdrava pileća supa sa rezancima
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte 1 kašiku maslinovog ulja u šerpi za supu na srednje visokoj temperaturi. Dodajte povrće i dinstajte dok ne omekša ali ostane hrskavo, oko 3-5 minuta, zavisno od toga koliko je tanko isjeckano. Dodajte pileći temeljac u šerpu i krčkajte oko 20 minuta.
Rastvorite kukuruzni škrob u hladnoj vodi. Dodajte smjesu u temeljac. Dodajte rezance i pustite da provrije. Proveravajte rezance svakih nekoliko minuta i sklonite sa vatre kada su većinom skuhani. Rezanci će nastaviti da omekšavaju nakon što prestanete sa ključanjem. Ako ih kuhate predugo, postaće gnjecavo i lako će se raspasti.
Dodajte puter i začine po želji i promešajte da se sjedini. Dodajte skuhanu piletinu i začinite solju i biberom. Mješavina će se malo zgusnuti kako se hladi, trebalo bi da ima dovoljno gustog temeljca da pokrije sve, ali ne toliko da bude rijetko. Umješajte mladi luk neposredno prije služenja.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.