Zdrava supa od cvekle
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte ulje u većoj tavi pa dodajte celer, krompir, luk i cveklu. Pirjajte 5-6 minuta uz konstantno miješanje.
Dodajte supu od povrća i dovedite do ključanja. Poklopite i ostavite da krčka 30 minuta.
Prespite sadržaj tave u blender i miješajte dok ne dobijete glatku i kompaktnu smjesu.
Umiješajte kopar i začinite sa soli i biberom.
Vratite u tavu i zagrijte.
Prespite u posude za posluživanje i u svaki posudu dodajte po 1 kašiku kiselog vrhnja. Poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.