Zdrava supa od cvekle

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 6 minuta
Zdrava supa od cvekle

Sastojci

Cvekla:
600 grama
Supa od povrća:
3/2 litar
Crveni luk:
1 glavica
Suncokretovo ulje:
1 kašičica
Celer:
2 komada
Kopar:
1 kašičica
Krompir:
300 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Vrhnje:
100 mililitara

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u većoj tavi pa dodajte celer, krompir, luk i cveklu. Pirjajte 5-6 minuta uz konstantno miješanje.

  2. Dodajte supu od povrća i dovedite do ključanja. Poklopite i ostavite da krčka 30 minuta.

  3. Prespite sadržaj tave u blender i miješajte dok ne dobijete glatku i kompaktnu smjesu.

  4. Umiješajte kopar i začinite sa soli i biberom.

  5. Vratite u tavu i zagrijte.

  6. Prespite u posude za posluživanje i u svaki posudu dodajte po 1 kašiku kiselog vrhnja. Poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.