Zdravi pileći parmezan
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte rernu na 220°C. Pomiješajte mrvice, kruh i parmezan u plitkoj posudi sa talijanskim začinima, solju i biberom. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri.
Izrežite pileće prsa na ukupno četiri komada (na primjer, ako imate dva prsa, svako izrežite na pola - malo ih istucite da budu tanji i širi ako želite) i uvaljajte ih u mješavinu mrvica kako bi se mrvice zalijepile po cijeloj površini pilećeg mesa. Dodajte piletinu u zagrijanu tavu i pecite 3-4 minute sa svake strane, dok ne dobije zlatno smeđu boju.
Prebacite tavu u rernu i pecite 5-10 minuta ili dok piletina potpuno ne bude kuhana. Dodajte umak i stavite komad mozzarelle na svaki komad piletine. Vratite u rernu na još nekoliko minuta ili dok se sir ne rastopi i lagano ne porumeni.
Dok čekate da piletina bude pečena, narežite tikvice na tanke komadiće. Poslužite piletinu i umak preko tikvica i pospite parmezanom i peršunom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.