Zelena salata s medom
Služi: 1 osobuPriprema: 8 minuta
Sastojci
Zelena salata:
2 glavice
Krastavci:
1/2 komada
Celer:
2 komada
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
3 kašike
Sok od limuna:
3/2 kasika
Med:
1 kašičica
Senf:
1 kašičica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Narežite zelenu salatu na jednake komade i stavite u veću zdjelu.
Dodajte krastavac i celer.
U manjoj zdjeli pomiješajte sol, biber, ulje, sok od limuna, med i senf.
Umiješajte napravljeni dresing u zdjelu sa povrćem i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.