Zelene mahune s paradajzom

Služi: 1 osobuKuhanje: 80 minutaPriprema: 10 minuta
Zelene mahune s paradajzom

Sastojci

Janjetina:
375 grama
Paradajz:
250 grama
Mahune:
750 grama
Krompir:
500 grama
Crveni luk:
2 glavice
Margarin:
40 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Peršun:
Po želji
Voda:
250 mililitara

Instrukcije

  1. Da bi ste ga lakše ogulili, paradajz stavite u kipuću vodu a zatim ohladite u hladnoj. Ogulite i narežite na komade.

  2. U loncu zagrijte margarin.

  3. Dodajte meso i propržite ga uz povremeno okretanje.

  4. Prije nego meso omekša, dodajte luk i paradajz.

  5. Kuhajte malo pa začinite sa soli i biberom.

  6. Dodajte mahune i krompir.

  7. Naspite vodu i kuhajte.

  8. Posolite opet i pospite sa peršunom.

  9. Skinite sa vatre i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.