Zelene mahune s paradajzom
Služi: 1 osobuKuhanje: 80 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Janjetina:
375 grama
Paradajz:
250 grama
Mahune:
750 grama
Krompir:
500 grama
Crveni luk:
2 glavice
Margarin:
40 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Peršun:
Po želji
Voda:
250 mililitara
Instrukcije
Da bi ste ga lakše ogulili, paradajz stavite u kipuću vodu a zatim ohladite u hladnoj. Ogulite i narežite na komade.
U loncu zagrijte margarin.
Dodajte meso i propržite ga uz povremeno okretanje.
Prije nego meso omekša, dodajte luk i paradajz.
Kuhajte malo pa začinite sa soli i biberom.
Dodajte mahune i krompir.
Naspite vodu i kuhajte.
Posolite opet i pospite sa peršunom.
Skinite sa vatre i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.