Zeleni umak u kiselom vrhnju
Služi: 1 osobuPriprema: 5 minuta
Sastojci
Luk vlasac:
2 kašike
Peršun:
2 kašike
Estragon:
1 kašika
Bosiljak:
2 kašike
Metvica:
1 kašika
Fileti inćuna:
3 komada
Luk kozjak:
1 kašičica
Sok od limuna:
2 kašike
Majoneza:
1/4 šolje
Kiselo mlijeko:
3/4 šolje
Instrukcije
U blender dodajte luk vlasac, peršun, estragon, bosiljak, metvicu, inćune, luk kozjak, limunov sok i majonezu.
Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu, oko 1 minutu.
Prespite u zdjelu i dodajte kiselo vrhnje.
Poklopite s folijom i čuvajte u frižideru prije posluživanja.
Poslužite uz čips ili povrće.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.