Zobene pahuljice sa kupinama i pavlakom, prelivene medom
Služi: 1 osobuKuhanje: 5 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Zob:
2 šolje
Zobene pahuljice:
3 šolje
Voda:
2 šolje
Sol:
1 prstohvat
Bjelanjak:
1 šolja
Smeđi šećer:
1 kašika
Cimet:
1 kašičica
Kupine:
1 šolja
Pavlaka:
4 kašike
Med:
2 kašike
Instrukcije
Stavite zob, zobene pahuljice, vodu i so da provrije u šerpi na jakoj vatri. Kuhajte dok ne postane gusto, oko 3-5 minuta.
Dodajte smeđi šećer, cimet i bjelanjke. Odmah promiješajte da izbjegnete grudanje bjelanjaka. Bjelanjci bi trebali da se glatko sjedine sa zobenom kašom, čineći smjesu malo gušćom.
Podjelite zobenu kašu u dva tanjira i poslužite sa kupinama, pavlakom i medom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.